Pečená dýně s misovo-arašídovou omáčkou

1. únor 2017 | 21.46 |

aneb Recept pro lenochy

pumpkin

Tohle jídlo vařím vždycky, když se mi nechce vařit. To znamená, že to máme nejmíň jednou týdně, protože já jsem fakt líná. Dýně jsem si velmi oblíbila hlavně od té doby, co je neloupu. Prostě dám dýni na plech a na hodinu ji strčím na 200 stupňů péct do trouby. A nebo tam dám čtyři malé dýně na 45 minut. Dokud pěkně nezhnědnou. Upečená dýně se snadno loupe a ty menší ani neloupu, prostě je podélně překrojím, vydlabu semínka a pak to jíme rovnou ze šlupky jako z misky. 

Co ale nesmí chybět je moje nová závislost, misovo-arašídovej dressing. Ten se dá jen tak umíchat v misce, ale lepší je ho udělat v mixéru. Potřebujeme:

2 lžíce nesoleného arašídového másla (nejlépe když jsou tam jen arašídy, žádné jiné přídady)

1 lžíce miso pasty

2 lžičky javorového sirupu (nebo jiného sladidla)

2 lžičky kokosových aminos (nebo sojové omáčky nebo tamari)

3 až 4 špetky kajanského pepře

asi 1/2 šálku vody na zředění, záleží jak chcete hustý

A to se všechno smíchá či zmixuje a vznikne neuvěřitelná dobrota!

Když nejsem líná až moc, tak k tomu udělám i salát, ale pochutnám si i bez něj. 

Zpět na hlavní stranu blogu