Škvarkové knedlíky se zelím - vegan

27. říjen 2017 | 08.41 |
blog › 
Škvarkové knedlíky se zelím - vegan

Když se teda blíží ten listopad, měsíc veganství, tak sem dám další recept. Tentokrát s věnováním pro Fluffíka. :) Hodně jsem se inspirovala tímto receptem, tak sem dám odkaz, ale přepíšu to tak, jak jsem to dělala já, jo? Recept je to na plněné knedlíky, já jsem ale škvarky do knedlíků neplnila. Na konci pochopíte proč. :)



Na knedlíky:

250 g jáhel

50-150 g hladké špaldové mouky

3 lžíce krupice

několik lžic bramborových vloček (použila bych klině i vařenou bramboru).

½ lžičky soli



Na zelí:

½ hlavy bílého zelí - cca 900 g

1 větší cibule

2 lžíce oleje

špetka mletého pepře

špetka soli

2-3 lžíce octa (mám jablečný)



Na škvarky:

tempeh

olej (já mám kokosový "bez vůně"- rafinovaný)

sůl



Jáhly předem propereme pod teplou tekoucí vodou a dáme vařit do dvojnásobného množství vody se špetkou soli na 20 minut. Jakmile se jáhly vaří, stáhneme oheň na minimum a dál vaříme pod poklicí. Potřebujeme získat hustou kaši. Podle potřeby můžeme během vaření přilít vodu a na závěr vařit bez pokličky, aby se přebytečná voda vypařila. Jáhly necháme chvíli chladnout. Do vlažných jáhel přidáme sůl a postupně krupici, bramborové vločky a mouku. Propracujeme těsto v jednu velkou kouli. Vytváříme kuličky a vhazujeme do mírně vroucí osolené vody. Vaříme 6-8 minut, dokud nevyplavou na povrch.

Zelí:
Na oleji osmažíme na proužky nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule dozlatova osmažená, přidáme špetku mletého pepře. Přidáme najemno nakrájené zelí, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme špetku soli a dusíme 20 minut. Před koncem dušení zelí dosolíme. Jakmile je vše měkké, stáhneme hrnec z plotny a zelí promícháme s octem. 

Škvarky:

Tempeh nakájíme na drobné kostičky, osolíme a do křupava osmažíme na oleji. 

Tadááááá

21768796_1691352904210198_7143

A proč že jsem ty škvarky jen poházela navrch? No jasný, že jsem to byla líná plnit. Ale hlavně jsem se těšila, jak si ze zbylých knedlíků udělám.....

škubánky s mákem!!!

21768556_1692272924118196_8203

Mimochodem jáhlové knedlíky se staly našimi oblíbenci. Zde s žampiónovo-špenátovou krémovou omáčkou...

houby

A zde s cizrnovým segedínem!

segedin

Kruci a teď mám hlad!

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Škvarkové knedlíky se zelím - vegan fluffy-vegan 27. 10. 2017 - 12:55
RE: Škvarkové knedlíky se zelím - vegan sayonara 28. 10. 2017 - 13:32