Varim syr!

12. prosinec 2014 | 10.11 |
› 

Chvilkama jsem plna elanu a optimismu, nic neni problem a syry se budou prodavat tak dobre, ze je nebudu stihat vyrabet! A pak mam slabe chvilky, kdy jsem naprosto zahlcena kvanty prekazek, bojim se a pochybuju, ze to s tim syrem vubec zvladnu na trh. Dyt ja ani nevim, jak mam urcit dobu trvanlivosti!

Dneska jsem se byla pozeptat na urade, protoze jsem doufala, ze tam zjistim, ze veci budou jednodussi, nez se obavam. No a taky ze jo. Fakt jsem se bala, jak jako utahnu nejakou prumyslovou kuchyn, protoze doma se jidlo na prodej varit nesmi. A pritom pani mela seznam registrovanych komunitnich kuchyni, kde clovek muze za vyhodny peniz varit spolecne s podobnyma blaznama. Na spoustu veci mi nedovedla odpovedet, to prej mam jit tam za jednim chlapkem, ale byla mila a rekla mi, at zacnu tema povinnyma skolenima, protoze musim mit nejaky potravinove-hygienicky certifikaty. Doufam, ze to do Vanoc sezenu a aspon se tady tim padem nebudu citit tak necinna, nez se konecne odstehujem nekam do tepla.

A tak piluju recepty a varim syry o sto sest. (Zachvili uz to ani Pinda nebude zrat :D). Syry chutnaji o moc lip, nez jsem cekala. Od te doby, co nejim prave syry, jsem takhle dobrej syr-nesyr nejedla! Mam z toho hroznou radost a doufam, ze ostatnim veganum, pripadne alergikum na laktozu, budou taky takhle smakovat.

Tohle je muj vytvor cislo 2 (kdyz nepocitam ten uplne prvni cheddar, kterej vypadal spis jak pastika).

dill

Je s koprem a je uplne bajecnej. Sorry lepsi foto nemam. Syr cislo tri mel byt americky muenster, takovy krasny bily syr s cervenou kurkou (vyvalenej v paprice). Vareni tohoto syru jsem ale tak trochu zvorala, takze na zaver musel zpatky do mixeru a nakonec poradne neztvrdnul. Mame tedy syr, ktery drzi tvar, ale na platky se moc krajet neda. Na chleba ho proste namazeme. Ale vsichni jsou z neho uplne hotovi. I strejda, kterej vzdycky pri kazde ochutnavce mych jidel rekne, ze by to chtelo kus masa, rekl, ze by si tenhle syr i koupil! Chapete jaka je to pocta? :D Ja jsem proste vyrobila tavenak! Zeletavsky Apetito, ktery jsem kdysi mela tak rada. Dokonce to i uplne stejne lepi hubu!

Pilot me furt otravoval, at mu vyrobim tvrdyho sejra a ted se furt dokola cpe tim tavenym a chce ho znova. Pruser je, ze az tu vyrobu budu chtit priste zase zkazit, ze to urcite zkazim a syr bude jako naschval tvrdej jako emental!  

Toz toto jsou slibne zacatky meho zbohatnuti, pokud se tedy uspesne poperu s urednickym simlem. 

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Varim syr! orchidejka 13. 12. 2014 - 10:50
RE: Varim syr! wien n 13. 12. 2014 - 11:10
RE(2x): Varim syr! orchidejka 13. 12. 2014 - 14:47
RE: Varim syr! ostrovanka 15. 12. 2014 - 06:31
RE: Varim syr! wien n 15. 12. 2014 - 06:39
RE: Varim syr! ostrovanka 17. 12. 2014 - 08:06
RE: Varim syr! wien 17. 12. 2014 - 08:57
RE: Varim syr! wien 17. 12. 2014 - 12:03
RE: Varim syr! liška 22. 12. 2014 - 16:04