Článek Bramborovy salat a tzatziki

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Bramborovy salat a tzatziki

19. 02. 2015 - 10:34

drobek.petr: Super. Díky. Když mám já chut na brambory, dělám je takhle: V mikrovlnce na 6,5-7 min uvařím 3 brambory. Někdy stačí 6 min. Delší vaření není dobré. Když je vytáhnu, nakrájím je na plátky a mezitím se dělá cibule. Nakrájím cibuli na kolečka. Dám je na pánvičku podusit na vodě asi na 10min.Přiklopím skleněnou pokličkou. Až cibule změkne a zežloutne,dám pokličku pryč, nechám vodu vyvařit a přidám brambory. Pak je promíchávám, protože cibule má snahu se spálit. Po pár minutách, když jsou brambory osmahnuté, mám hotovo. Přidám trochu oleje, osolím, opepřím. Je to rychlé a chutná mi to. Mám rád tu cibuli a když je ji víc - 2-7 velké, stačí nechat trochu víc vody, přidat červenou papriku a pak teprve vmíchat ty brambory( bez oleje). Někdy přidám k cibuli i červenou papriku. Po osmahnutí je to také výborné.

19. 02. 2015 - 10:39

wien n: Jo ja taky obcas delam brambory s opecenou cibulkou, ale mikrovlnka mi nesmi do baraku.

19. 02. 2015 - 15:14

editt: čau
Zkusím ten okurkový salát.
Mám ale otázku, proč se musí všechno namáčet? Já vařím z momentálního popudu, tak je to pro mě dost nepraktický; co budu vařit - to si moc neplánuju. Ten salát bych si dala hned a nechce se mi čekat 3 hodiny než se odmočí ořechy...

Jinak mě dost štve, že tady v ČR jsou ty zdravý věci tak drahý Nakupovat jen ve zdravý výživě, tak za chvíli příjdu na buben (jen takovej povzdech na závěr)

Jo, a nemáš ňákej dobrej recept z červený čočky?

---
editt.pise.cz

19. 02. 2015 - 18:59

wien n: Ediku, mne kdyz se nechce cekat, tak ty kesu taky namocim jen na deset minut, chutove je to docela jedno. Jde o to, ze orechy pry obsahuji inhibitory rustu a kdyz je namocis, tak se vyplavi. To je proc orechy nenaklici dokud je nedas do vody. Ty inhibitory pry nejak zhorsuji traveni, takze je dobre je z tech orechu nejdriv dostat. To je proste v co veri vitariani, jestli je to nejak vedecky podlozeny nevim.

Cervenou cocku miluju! Osmahnu si nakrajenou cibulku, az je sklovita, zasypu to kurkumou (docela dost ji tam davam), promicham, pak pridam brambory na kosticky nakrajeny, cervenou cocku a zaliju vodou. Opeprim, osolim, varim dokud cocka neni hotova (asi 30 minut). Obcas musis promichat. Pilot mi ji vzdycky hrozne chvali. ) Fotku bohuzel nemam.

19. 02. 2015 - 22:00

editt: Aha, tak to je pro mě dobrá zpráva, namáčet nebudu a nebo jen chvíli... Dneska jsem si udělala k večeři brambory s opečenou cibulkou a k tomu ten salát, a chutnalo mi to je to zajímavá kombinace, zas je to něco jinýho než klasickej okurkáč; ořechy jsem měla nakonec ve vodě 2 hod a trochu jsem si to vylepšila - přišlo mi, že tam mám málo ořechů a tak jsem tam přihodila ještě trochu nasekanejch nenamočenejch, a bylo to lepší, protože tam byly ty kousky vidět a mohla jsem si křupnout

Tu polívku z červený čočky taky někdy vyzkouším

---
editt.pise.cz

19. 02. 2015 - 19:00

wien n: Jo taky tam davam uzenou papriku (prasek) a trochu chilli.