Brambory zapecene v kremove horcicnokoprove omacce

21. únor 2015 | 03.15 |

Naposledy jsem psala, ze jsem varila pro me a moje spolubydlici. Abych se vytahla, tak jsem samozrejme vyrukovala s jednim z nejlepsich receptu, co jsem zatim schopna uvarit. Dam vam ho sem dokonce i s obrazovym postupem. :)

Brambory zapecene v kremove horcicno-koprove omacce

 

 

1 kg brambor

 

4 vetsi mrkve

1 plechovka nebo asi 200 g uvarene cizrny

2 velke cibule

3 rajcata

1 lzice kurkumy

Salek kesu orechu

2 lzice kukuricneho skrobu

1 svazek cerstveho kpru

2 az 3 lzice plnotucne horcice

3 lzice olivoveho oleje

sul

 

Pokud varite vlastni cizrnu, namocte ji pres noc a druhy den uvarte (varit asi hodinu). Jinak jen slijte vodu z konzervovane cizrny.

Namocte kesu orechy alespon na 4 hodiny.

 

Nakrajejte brambory a mrkev na platky a uvarte je v pare, nebo ve vode, dokud nebudou skoro hotove.

Do pekace polozte vrstvu bramborovych platku. Na ne polozte vrstvu mrkve a vse posypte polovinou cizrny. Pokud jste brambory pri vareni nesolili, osolte.

Nakrajejte si cibuli na mensi kosticky a osmahnete ji na oleji do sklovita (trochu ji osolte).

10245506_879781565367340_79085

Mezitim si nakrajejte rajcata na kosticky. Zasypte cibuli kurkumou a promichejte ji. Pridejte nakrajena rajcata a nechtejte je chvilku dusit pod poklickou (muzete je trochu podlit vodou).

 10646946_879781592034004_56838

Slijte a proplachnete kesu orechy a nasypejte je do mixeru s trochou vody. Vymixujte hladkou pastu. Umyjte kopr a odstrante tuhe stonky. Pridejte kopr do mixeru a spolecne s jednim salkem vody, kukuricnym skrobem a horcici. Smes promixujte.

10665160_879781635367333_73589 

Pridejte koprovou smes do hrnce s cibuli a rajcaty a michejte, protoze omacka zacne tuhnout. Muzete pridat vodu, pokud bude omacka moc tuha, nebo ji bude malo. Osolte ji.

225367_879781765367320_2692689 

Po asi peti minutach nalijte polovinu az dve tretiny omacky do pekace na brambory. Na to polozte dalsi vrtvu brambor, posypte zbytkem cizrny a vsechno prelijte zbytkem omacky.

10670273_879781792033984_15774

Pekac vlozte do trouby predehrate na 180 stupnu a pecte asi pul hodiny, nebo dokud povrch nezezlatne.

10670085_879781825367314_84064

Dobrou chut!

Zpět na hlavní stranu blogu