Tohle jsem mela dneska k veceri. Priznam se, ze jsem jeste pred nekolika malo lety poradne nevedela, co je to cizrna. Poprve jsem se s ni seznamila, kdyz mi jeden muj Iransky napadnik donesl jejich tradicni mnamku - cizrnove susenky. Ale ani tehdy jsem cizrne nepodlehla, protoze ty susenky byly pekne hnusny a nakonec skoncily v odpadkovem kosi. Dneska mam uvarene cizrny plny mrazak, protoze s ni moc rada varim a chci ji mit vzdy po ruce. Ted vam predstavim moji verzi hummusu. Ten kupovanej mi totiz taky nechutna. :)) Tohle je jeden z mych klasickych receptu, takze vam bohuzel nereknu, kolik ceho tam uplne presne davam. Nemelo by to ale jit moc zkazit. :)
Curry hummus
Uvarena cizrna (muze byt i z plechovky)
Par strouzku cesneku
Makadamiovy nebo arasidovy olej (nesetrit)
Kari koreni
Spetka kurkumy
Sul
Trocha vody
Postup
Vsechno zmixujeme v mixeru, dokud nemame hladkou pomazanku.
Dobrou chut! :)
RE: Curry hummus | jarmilka* | 03. 03. 2015 - 11:46 |
RE: Curry hummus | editt | 03. 03. 2015 - 19:07 |
RE: Curry hummus | wien | 04. 03. 2015 - 10:45 |